Resources The Cutting Room Floor

Requests and General Book Questions

Facebook! Twitter!
Share this article on other Social Sites!  

1. If I had art work I wanted to submit; would it be worth it (I mean would anyone care) and two how would I go about doing that if you did care?

Answer: The Artists guideline for freelance submissions can be found on the web site

2. I would also like to ask about writing/drawing for the Rifter and various. Is there a minimum of age for these? (I'm 16- too young?) Can art samples be sent via E-mail or must they be sent hard copy as per writing? Is there a preference for mediums/size/materials of the work and also the content? Limitations?

Answer: 16 isn't too young as long as your parents/guardians are willing to sign a contract for/with you. For the rest please see the artist/writer guidelines on the page for the more current info.

3. Where can I find/get my grubby paws on the Robotech Videos? I have a few of them (Four or five) but I would like to eventually have them all. There used to be an order form in the back of one of your RPG books. I think that it was the Sentinels book. Can I still order them from you?

Answer: We haven't had the video license for a long time. They are currently coming out on DVD you should check Robotech.com for more info.

4. I needed to find out where and how to send a change of address for my subscription to the RIFTER.

Answer: Just let us know at the order desk.

 5. Is there any way to get copies of the books titles The Journey (Cat No. 402) and Homeworld (Cat No. 403) and, if possible Mechanoid Invasion. I have a used copy of The Mechanoids (copyright 1985) and would like to get copies of the other books.

Answer: There are no more copies available. They have been reprinted as The Mechanoids Invasion Trilogy (PAL 400)

6. Will Palladium Books have anymore relations with Myridon Press? Are there going to be any supplements for Manhunter? I think that Manhunter is a good sourcebook. It's spaceship design section is a very nice addition. Also did they do anything else for Rifts?

Answer: Nope that relationship is at an end and Myridon Press is no longer in business. They only did the one book for Rifts.

7. I have a question, is the coalition dog boy pack T-shirt the only RIFTS T-shirt out? If it is another good design would be the picture of the two battling robots which was in the original RIFTS, Triax, and in you magazine and comic book ad. Keep up the fantastic work!

Answer: Palladium has five T-shirts available: the Red Borg (cat.#800TS), the Ley Line Walker (cat.#801TS), the CS Dog Pack (cat.#803TS), the RIFTS Logo (cat.#804TS), and the Coalition X-Mas (cat.#807TS).

8. I've hear Nightbane called Nightspawn what's up with that?

Answer: Nightspawn was the original name for Nightbane. 

9. Is there any job openings in the Oregon area?

Answer: Sorry we don't have any branches in Oregon.

10. Some time back there was a plan in motion by Palladium to do a RPG for Marvel. Was this using the normal Palladium system?

Answer: Since the Marvel deal never occurred, we are not at liberty to comment on how the game might have turned out. 

11. How can I get a copy of Rifts Manhunter, do you guys still have it in stock?

Answer: Manhunter is no longer being produced, and Palladium terminated the license with the company that produced it, meaning it is no longer available. However you might be able to pick up a copy through a on-line auction or a second hand book store.

12. Why change the cover on Africa? I mean the original cover was still cool, don't get me wrong, I am tempted to go out and buy Africa again just for the cover. The cover change thing has just been bugging me a little 

 Answer: The new cover captures the feel a lot more closely than the old cover. And if you had a early printing of Africa with the missing text, the new cover has the missing text in it.

13. I have made a simple program for character generation and random encounters, (based on area) and also random treasure. Is it ok for me to keep this program or not? 

 Answer: Yes, but you cannot distribute this program.

14. What is the best IRC address to talk about/play Rifts? are there any pre-set AOL chat rooms that I could play in? 

 Answer: I do not know about AOL, but Palladium does have monthly chats on their web page. To play there are gaming rooms set up on the Palladium web page. The AOL chats are not held anymore since Maryann no longer has an AOL account.

15. What is the status of [insert name] book and when do you plan to publish it?

Answer: Below is a list by book.

  • RECON Modern Combat RPG - This project has been picked up by Maryann Siembieda and will hopefully see print in 2002.
  • Rifts Japan 2 - Still may see print, no author at the moment.
  • PFRPG: Wolfen Wars - Kevin's writing it for sometime next year.
  • Rifts Australia 2: Mystic Australia - manuscripts are in and will be going into production early next year.
  • Rifts Australia 3: Dreamtime - manuscripts are in and will be going into production early next year.
  • Delphineous's Guide to the Megaverse - on the schedule for early next year.
  • Rifts Scotland - on the schedule for early next year. Hopefully Chris Jones (Rifts Scotland) will be doing more for us in the future also.
  • Rifts Cyber-Knights - Is out as book 4 of the Siege on Tolkeen series.
  • Rifts Dimension Book: The Grand Paladins - Writer never finished the manuscript.
  • Ninjas & Superspies: Mystic China Sourcebook - Erick never finished it but a new writer has picked up the ball and hopefully will have it finished for next year along with at least one other N&S book.
  • Fantasy Role-Playing Gamer's Bible - We canned this long ago, I think Gold Rush Games has picked it up.
  • Rifts miniatures combat game - License Terminated due to lack of production.
  • Heroes Unlimited: Hardware Unlimited - The writer was just contacted and hopefully this will be able to come out mid next year sometime. The artwork for this type of book always takes a while though, so it will probably be around August.
  • Heroes Unlimited: The Nursery - We've had a number of writers working on this one, with any luck it will come together sometime next year.
  • Rifts Zulu Nation - The rewrite of this one has come in and hopefully will be closer to what we want and will see print late next year.
  • Rifts Black Market - No definite date for this one, but it is still in the kettle.
  • Rifts: "Zeleznik Special Project" - John has a couple of projects he wants to do, hopefully he'll find the time to do them soon. We may do another Zeleznik portfolio next year sometime.
  • PFRPG: Old Kingdom Lowlands & Mountains - After much delay, these two will be out sometime (hopefully early) next year.

16. I was wondering who researches and answers these questions?

Answer: Well I myself (Rodney Stott), have been Playing Palladium based RPG's since 1984. I have written several articles for the Rifter. Assisting me is Shawn Merrow, another long term Palladium Player. He has also written several Rifter Articles. Of course we consult Maryann Siembieda and the gang at Palladium, Bill Coffin etc for assistance with the really tough questions. And of course, we discuss things among other Gamers, both in person and over the internet.

17. Are there plans in the pipeline for other Macross 2 sourcebooks? I would find a sourcebook for Australia quite interesting.

Answer: There are no current plans to produce more Macross 2 books as we no longer have the license.

8. We can convert AD&D spells into PFRPG spell rules (Duration, Strength, Components etc) but can not figure-out how to do the PPE costs Was wondering if you or Kevin could give suggestions or (if it isn't giving away company secrets), the formula or way you guys decided on PPE costs.

Answer: Sorry, but it would not be appropriate for us convert another game company's ideas. However, if you wish to do so for your own campaign, just take the spells common to both systems (i.e. Fireball, Lightning bolt, Invisibility, etc.) and use the P.P.E. from the Palladium RPG. On other spells, just extrapolate where necessary from similar existing spells. Through the Glass Darkly provides guidelines for spell creation so it may be able to help you.

19. Is it possible to order back issues of any of the Rifters?

Answer: Yes, they are all in stock.

20. Will there be a "Modern weapons and Armor Sourcebook" for Rifts? I remember seeing something about The Black Market but I was wondering what else will this book carry.

Answer: The closest there is to this is the Rifts GM Guide which reprints the weapon and armor stats from most of the Rifts books.

21. Is there any way I can order a copy of the first edition of the fantasy RPG? I have misplaced/lost my copy and would dearly love to replace it.

Answer: Sorry, its no longer available. There are online stores that have them. You should be able to find one through a search engine. Or hunt thorugh second hand book and game stores in your local area. They may have old copies of 1st edition.

22. I ordered a Crimson Edition book the first day it was posted on the site. Does that mean I get number 1? Also, is one of the full color interior art pieces gonna be a map finally? The only one out there now is the one at my site I scanned from 1st edition Monsters & Animals.

Answer: Nope, that's reserved for us:). There aren't going to be any full color pieces in the book, there will however been a new double page illo done specifically for this book.

23. A while ago I heard rumors that Palladium Books was negotiating with various companies over the rights to a Rifts computer game. Was this true? And if so has there been any progress. This would be a game that I would buy almost immediately.

Answer: Sorry, the last try fell through and have no idea when if ever it will happen.

24. Just out of curiosity sake, are they're any plans for a New York area sourcebook? I can't see why no one would pay attention to NYC. It must be a mother lode of artifacts and pre-rifts knowledge.

Answer: Information about Manhattan is earmarked as a future project. However, we have so many prior commitments that it may be some time before such information finally sees print.

25. I'm not sure this is the right form for this question but here goes anyway. The Adobe character sheets and experience sheets on this website, is it possible to get a copy of those to where I can actually type into the boxes? I only have Adobe Reader 5.0 so I'm not sure if the forms are already in a format to where people can type or if you have to change them. I know I can type in some forms off of the web, but not yours. The one in particular that I want is the one with the 18 boxes for NPCs, the Gamemaster Experience Log 2 I think is the name.

Answer: Sorry, they were just done as plain files with no form options. I don't know of any plans to redo them with the form feature.

26. I was wondering if I wrote a story dealing with Rifts and characters and the such if I could send it in and have it published by palladium books?

Answer: You would probably have a better chance of it appearing in The Rifter. We aren't really looking for novel submissions right now.

27. I was just wondering if Palladium has any plans for the "Phase World" dimension book. I am wondering because I have written several ideas for that series. In GM a few adventures in that setting, my group and I found some contradictions in parts of the two books, and many voids in world information, for example: the construction of spaceships.

Answer: Future Phase World supplements are slated, beginning with Phaseworld Sourcebook 2: The Anvil Galaxy.

28. Why did you stop doing books on North America and started on other world books.

Answer: We left Rifts North America in favor of other places in response to feedback from our gamers. We'll be getting back there soon though. The year 2000 will see the release of Quebec, and the Seige on Tolkeen which will provide a greater focus back on North America.

29. Will you be making a book for the Macross Movie: Do you remember love? I know there wouldn't be that much new stuff but if you could please try.

Answer: No, we do not have the license for that property.

30. Is there ever going to be an in-depth supplement on Lazlo and New Lazlo?

Answer: Yes, Kevin plans on going into depth on Lazlo and New Lazlo.

31. You're doing a great job, but I'm curious: Will you be doing a second edition of Rifts? A bunch of the original material and rules have been changed, isn't it time for an updated release?

Answer: There are no plans at the present to do a 2nd edition of Rifts.

32. Are there plans to write a second conversion book? With all the new powers in HU2 there is a need for a new list of powers and how they convert to a mega-damage setting. BTW the rules for conversion in the back of Skraypers contradicts some of the info given in Conversion book 1 on some of the powers. Which version is correct?

Answer: The first conversion book is out of print to be revised but there no plans at this time to do a new conversion book.

33. Are there any plans to make a second edition ninjas and superspies?

Answer: Not at the present time but this may occur at some later date.

34. I was just curious as to whether the idea of a rifts wargames has ever been entered into. Although there are a large number of wargames currently on the market, one involving rifts which would possess such a detailed background due to the RPG would surely sell well.

Answer: There was a project by Agents of Gaming but that has been canceled.

35. Wormwood was great but lacked certain details. I'd a 2nd edition or source book with info on how much mdc humans get. I'd also like more world info, occ's and just plain more!

Answer: Normal inhabitants of Wormwood get MDC equal to their P.E. attribute plus 1D6 per level. We are considering a Wormwood supplement as a future project but this is on the back burner for now as we have too many other projects already committed to.

36. I have wondered if there were any Rifts comics in the making now or in the future, as I love the stories, characters and artwork in the rifts role-playing books, especially revolving around the coalition and NGR theme

Answer: There is know a series by Ramon Perez set in Lone Star in the Rifters starting with issue six.

37. Other than the older Battle Tech Miniatures by Fasa and Ral Partha, Which are no longer in production. Do you sell plastic or metal or even cardboard cut outs of The Robotech Mecha?? If you Do I would like to know how to order them or if you don't do you know a company that would?

Answer: The only miniatures that we currently sell are the pewter Rifts miniatures. We do not know of anyone that sells Robotech minis.



Digg! Delicious.com! Google! Live! Technorati! StumbleUpon! MySpace! AddThis Social Bookmark Button LinkedIn! Joomla Free PHP
Add this page to your favorite Social Bookmarking websites